הזמנה להשקת ספרו החדש של פרופ‘ יהודה באואר
”העם המחוצף בכפר הגלובלי“
יום שישי, 1.3.2019
אודיטוריום מורשת, גבעת חביבה
9:30 התכנסות וכיבוד קל
10:00 מאיה ואן אק ארגוב, מנכ“לית מורשת, ברכות
10:15 ראובן מירן, עורך הספר ומו“ל נהר ספרים, העבודה על הפקת הספר
10:45 פרופ‘ יהודה באואר, ”העם המחוצף בכפר הגלובלי“
* לאחר ההרצאה יינתן זמן לשאלות מהקהל
מנחה: ד“ר דניאלה אוסצקי-שטרן
הכניסה חופשית, אך יש להירשם מראש judymoreshet@gmail.com
ספר חדש בנהר ספרים פברואר 2019
אחרי “העם המחוצף” (נהר ספרים 2013) שהיה לרב-מכר, פרופ’ באואר יוצא בספר חדש שהוא מעין המשך לקודמו – אבל לא רק. המחבר מתייחס הפעם בראייה גלובלית לעם היהודי ולהיסטוריה שלו כחלק בלתי נפרד מן ההיסטוריה הכללית של “הכפר הגלובלי”. ספר זה מבוסס על ההנחה שלא ניתן לעסוק בתולדותיו ובמעמדו של העם היהודי, בישראל ומחוצה לה, מתוך ראייה מקומית או לאומית בלבד. כדי להבין את מצבו של העם היהודי חייבים לשים את הדברים בהקשר. ההקשר הוא אנכי – היסטורי; ומאוזן – גלובלי, גיאופוליטי. השואה עומדת במרכז הראייה הגלובלית הזאת. היא קרתה לעם ספציפי מטעמים ספציפיים, ועם זאת היא שייכת לסוג של פעילות אנושית המלווה את האנושות מקדמת דנא. אירועים דומים לשואה עלולים לחזור על עצמם, כי גם הם יהיו תוצאה של פעילות אנושית.
ניתוח המצב הגיאופוליטי מוביל למסקנה שאנחנו נמצאים בתקופה של נסיגה מעקרונות ליברליים-דמוקרטיים והתחזקות מגמות אוטוריטריות ולאומניות. מול ההומניסטיים של תרבות זו, תוך שאיפה לשילובה בתזמורת אנושית כללית.ראייה פסימית זו קיים יצר החיים האנושי, ובתוכו יצר החיים של קולקטיבים, ובתוכם הקולקטיב היהודי. לצד קריאות מזעזעות לאלימות, אכזריות ורצח, יש לנו תרבות מיוחדת ומרתקת, סתורה בתוך עצמה כמו כל תרבות, בעלת הישגים אנושיים חשובים, תרבות שהשפיעה על ההתפתחות האנושית מעל ומעבר לכל פרופורציה ולמספר היהודים בעולם בעבר ובהווה. כדאי להיאבק למען הצדדים
יהודה באואר נולד ב-1926 בפראג, וחי בארץ מ-1939. הוא פרופסור (אֶמֶריטוּס) לתולדת השואה באוניברסיטה העברית, יועץ אקדמי של יד ושם, חבר האקדמיה הישראלית למדעים, יקיר ירושלים וחתן פרס א.מ.ת לשנת 2016.
– במהלך האירוע הספר יימכר במחיר מוזל –
https://drive.google.com/file/d/1wp1IWfqzdP_8CzjYd1JVw3jh4z_cSwyg/view?usp=sharing