החיבור המתמיד לרשת האינטרנט שינה את חיינו: את האופן בו אנו מקיימים קשרים חברתיים, מתנהלים פיננסית, צורכים חדשות ונהנים מזמן פנוי. יתכן שגם הפיזיולוגיה שלנו משתנה. ואולם, מה אפשר למהפכה הזו להתרחש בדורנו? לצד פריצות דרך טכנולוגיות בחומרה אלקטרונית, מחשוב ותוכנה, נדרשת גם תשתית. ללא “אינסטלציה” מתאימה להעברה של מידע רב, במהירות רבע ולטווח רחוק, כל מחשב חזק ככל שיהיה יישאר אי בודד. הסיבים האופטיים מספקים תשתית שכזו.
בהרצאה יסקור פרופ’ צדוק את ההתפתחות ההיסטורית של מערכות התקשורת, יציג מדדים להערכת הביצועים, ויסביר את עקרון הפעולה של העברת מידע על-גבי גלים נושאים אלקטרו-מגנטיים. לבסוף, יציג את המוטיבציה להשתמש באור ובסיבים אופטיים לצרכי העברת מידע, את עקרון הפעולה, ואת פריצות הדרך המדעיות והטכנולוגיות אשר הובילו לתקשורת אופטית מודרנית.
על המרצה:
פרופ’ אבי צדוק – הפקולטה להנדסה והמכון לננו-טכנולוגיה וחומרים מתקדמים, אוניברסיטת בר-אילן. פרופ’ צדוק השלים את לימודי הדוקטורט בהנדסת חשמל באוניברסיטת תל-אביב בשנת 2007. מאז 2009 הוא נמנה על סגל הפקולטה להנדסה של אוניברסיטת בר-אילן. תחומי המחקר שלו כוללים תקשורת וחישה על-גבי סיבים אופטיים, התקנים ננו-טכנולוגיים לתקשורת אופטית, והשפעות גומלין בין גלי אור וקול. פרופ’ צדוק הינו חבר האקדמיה הישראלית הצעירה למדעים.
ההרצאה תתקיים ביום ב’, 4.3.19, בשעה 16:00.
מיקום: הספרייה למדעי החברה, לניהול ולחינוך