< Global site tag (gtag.js) - Google Analytics -->

אירוע // מפגש: תקשורת המדע לדוקטורנטים עסוקים (אילת ברעם צברי) (סדרת מעברים) [העברית, ירושלים / מקוון] 17.5.20

Message URL: https://www.hum-il.com/message/0051502/

שלום רב,

בשבוע הבא במעברים. מפגשי תעסוקה מחוץ לאקדמיה. שינוי חברתי והאקדמיה,  קווים לדמותנו, אמנת יחסי מנחה מונחה באקדמיה, תקשורת המחקר ואיך להגביר את הסיכויים לקריירה האקדמית.

שני מפגשים ביום ראשון, ואחד בכל אחד מיתר ימי העבודה.  ראו תוכנית מלאה למטה. רשת מעברים פתוחה לתלמידי ותלמידות מחקר. הצטרפות לרשת האמייל של מעברים כאן. בצרופה התוכנית המלאה כולל קישורים לפעילויות עבר.

פרופ’ דוד לוי-פאור

חוקרים מעבר לאקדמיה – עם בוגרי מדעים מדויקים. מפגש עם ד”ר יפעת ברקוב זריהן, ד”ר כרמל קנט, ד”ר שרית בסון וד”ר אושר ידגר.  בוגרי תארים מחקריים מספרים על הדרך הלא שגרתית שבחרו במהלך ולאחר הדוקטורט; איך מוצאים עבודה מחוץ לאקדמיה? איך ממשיכים במחקר? איך הם תורמים ונתרמים, בונים ונבנים? מנחה אורלי וייסר. בשיתוף קרן אייסף – הקרן הבינלאומית לחינוך.  יום ראשון ה 17 במאי 2020, 16.00 עד 17.30, כתובת הזום למפגש כאן.

 

מפגש עם פרופ’ אילת ברעם צברי, תקשורת המדע לדוקטורנטים עסוקים, איך להנגיש את המחקר שלכם לציבור הרחב, לתקשורת ולמקבלי ההחלטות? והאם כדאי לעשות את זה? איך אנשים מקבלים החלטות בנושאים מדעיים במחלוקת ציבורית? ומה זה אומר על עיצוב המסר שלכם? במפגש הזה לא רק נדבר על אלא גם נתנסה בעיצוב מסר לקהל הרחב – אנא ודאו שהמכשיר עמו אתם מתחברים כולל מצלמה ומיקרופון פעילים. המפגש יכלול פעילות בקבוצות קטנות.

פרופ’ –חבר אילת ברעם צברי, חברת  סגל בפקולטה לחינוך למדע וטכנולוגיה, הטכניון. פעם עיתונאית, היום חוקרת, וכל הזמן מנסה לתמוך בחוקרים שרוצים לדבר עם הציבור הרחב. יום ראשון ה 17 במאי, 2020, בשעה 21.00 בערב.

 

 

דיון על קו התפר: בין האקדמיה לשינוי חברתי. מה השאלה: לצד דוקטורנטים צעירים הממשיכים בלימודים היישר אחרי הב.א. או המ.א. ניתן למצוא במדעי החברה גם חוקרים מבוגרים יותר, שעבדו בארגוני החברה האזרחית או במסגרות אקטיביסטיות אחרות וחזרו לאקדמיה בגיל מבוגר יותר כדי להעמיק ולחקור שאלות הקשורות לתחומי פעילותם. מה יש לאקדמיה להציע לחוקרים מעין אלו ומה יש להם להציע לה? מה יכולים לימודי הדוקטורט לתרום לייצור הידע בשדה הפעולה החברתית, ואלו שדות פעולה פתוחים בפני מסיימי הלימודים?  

עם מי:

אמין ח’לף – המייסד והמנכ”ל לשעבר של רשת בתי הספר הדו-לשוניים יד ביד. כותב דוקטורט על תפיסות רב-תרבותיות של מנהלים בבתי הספר הנ”ל. יציג נקודת מבט של דוקטורנט הכותב על תחום הפעולה שלו.

עו”ד אסתר סיוון – מנהלת שתי”ל (שירותי תמיכה וייעוץ לארגונים לשינוי חברתי מיסודה של הקרן החדשה לישראל). לשעבר מנהלת ארגון בזכות (לזכויות אנשים עם מוגבלויות) וארגון במקום. תציג את נקודת המבט של המעסיקים בחברה האזרחית

ד”ר גילי ברוך – ד”ר לסוציולוגיה, לשעבר מנהלת פרויקט כלכלה מקומית מקיימת בשתי”ל באר שבע. כיום יועצת עצמאית לארגוני חברה אזרחית  ולרשויות. תספר על ההתנסות בהצטרפות לארגון לאחר סיום הדוקטורט

פרופסור עמליה סער –ממייסדות החוג לאנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה, לצד העבודה האקדמית הייתה פעילה לאורך השנים בארגון אישה לאישה ובמיזמים פמיניסטיים שונים של החברה האזרחית בחיפה. תציג נקודת מבט של מנחה

מנחה ומשתתפת: ד”ר רולי רוזן  בוגרת המחלקה לאנתרופולוגיה באוניברסיטת חיפה. חוקרת רב-תרבותיות, לימדה מחקר איכותני וכתיבה מדעית בביה”ס לסיעוד באוניברסיטת חיפה וכיום עוסקת בליווי דוקטורנטים ומסטרנטים בכתיבת עבודות המחקר שלהם.

מתי:  יום שני, ה-18.5.20 בין השעות 17.00-18.30 .

כתובת הזום:  כאן.

 

קווים לדמותנו – התחלות” שלושה חוקרים של ישראל מספרים על דרכם לעולם המחקר. משתתפים: פרופ’ יעל זרובבל (אוניברסיטת ראגרס), פרופ’ ירון הראל (אוניברסיטת בר-אילן), ניצה בן-ארי (אוניברסיטת תל-אביב). מנחה: ד”ר עדי שרצר (אוניברסיטת בן-גוריון ואוניברסיטת ארפורט) הקובץ “קווים לדמותנו” (קישור כאן) מאגד שלושים ביוגרפיות של חוקרים וחוקרות של החברה הישראלית ומבקש לעמוד על הקשר שבין הביוגרפיה האישית לעיסוק המחקרי. במפגש הראשון (מתוך שלושה) נבקש משלושה מהכותבים שהשתתפו בקובץ לספר על דרכם אל העולם האקדמי ואל נושא המחקר שלהם, נשמע על התלבטויותיהם בין המסלול האקדמי למסלולים אחרים ונתהה על ההתפתחויות בעולם האקדמי ובתחום של חקר ישראל בשנים האחרונות. יום שלישי, ה 19.5.2020,  בין השעות 17.30 ל 19.00. קישור לזום כאן.

 

מפגש על  אמנת יחסי מנחה מונחה באקדמיה,  עם פרופ’ דוד אבניר, בעבר ראש הרשות לתלמידי מחקר באוניברסיטה העברית ויוזם האמנה ליחסי מנחה מונחה.  מנחים: גב’ תמר אלמוג ופרופ’ דוד לוי-פאור. המשתתפים מתבקשים לקראו את האמנה לפני המפגש (קישור כאן). יום רביעי, ה 20 במאי 2020, בשעה 16.30. קישור לזום כאן.

 

ד”ר דני אורבך, המחלקה להיסטוריה, האוניברסיטה העברית, “במשעול הצר: איך להגביר את סיכוייכם לבנות קריירה אקדמית״.  אתה סטודנט לתואר שני או שאת לומדת לתואר לדוקטורט במדעי הרוח, ותמיד תהיתם אם תוכלו להפוך את תחום העניין שלכם לקריירה. במשך שנים אתם שומעים מרצים, ומשתוקקים למצוא את עצמיכם שם – בצד השני של הפודיום. בהרצאה זו נדבר על האסטרטגיה שתאפשר לכם למקסמם את סיכוייכם לקריירה אקדמית במדעי הרוח: תנאי הסף, אפיקי רכישת הידע, מיקסום היכולת המחקרית, יחסי אנוש, ולבסוף – הגשת תיקים והתמודדות עם ועדות מינויים. “מדריך הינשוף לקריירה אקדמית” יישלח למאזינים לאחר ההרצאה יום חמישי, ה-21 במאי, 14.30 עד 16.00. קישור לזום כאן

You will get reminders 10 ,5 ,2 days before the event
Event successfully added